De WordPress.com Bloggers Handleiding

Een ding dat ik nog steeds miste was een goede nederlandse handleiding voor het Bloggen op WordPress.com.

WordPress.com of toch een eigen domein met WordPress installatie

Een blog op WordPress.com werkt nu eenmaal anders dan een zelfgehoste WordPress installatie.
Je hebt nu eenmaal een paar beperkingen waar je mee moet leven. Wil je dat niet, installeer dan zelf je eigen WordPress website op je eigen domain bij een webhosting provider die WordPress ondersteunt.

Een door WordPress zelf geadviseerde hosting provider die een prima service geeft is Bluehost.com
Ook al hebben ze een fantastico installatie paneel waarmee je met een klik WordPress kunt installeren of updaten, doe ik dat toch liever zelf via FTP en MySQL, maar het is goed en makkelijk om die one-click optie te gebruiken als je net met WordPress wilt beginnen.

WordPress.com in het Nederlands

De meeste mensen gaan naar WordPress.com om een gratis blog op te zetten en kiezen daarna pas voor nederlands in de configuratie van de site.

Je kunt echter alles direct in het nederlands hebben als je een blog begint via http://nl.wordpress.com en daar een account aan maakt.

Tip: Maak eerst alleen een gebruikers account aan en log na het aanmaken in bij WordPress.com
Ga nu naar http://nl.wordpress.com en maak een nieuwe blog aan.

Je kunt ook direct kijken of de naam van je keuze al bezet is door “voorbeeldnaam”.wordpress.com in te typen in je browserbalk.

Houd er rekening mee dat je geen koppel- tekens of onder_scores kunt gebruiken in de subdomein naam van je keuze.

Je bergrijpt dat ik blij verrrast was dat het subdomein handleiding.wordpress.com nog beschikbaar was om een Nederlandstalige WordPress.com Handleiding mee op te zetten.

WordPress kun je als Website en /of Weblog opbouwen

WordPress kun je als Website en /of Weblog opbouwen

Advertenties

11 thoughts on “De WordPress.com Bloggers Handleiding

 1. Pingback: Hoe bouw je een nieuwe WordPress Blog of Website?

 2. Ik heb nu een eigen gehoste blog geinstalleerd en mis op dit blog een handleiding hoe je nu verder moet. Mijn blog wil ik gebruiken om bezoekerss te informeren over eBooks. Ik wil er links plaatsen naar affiliates die interessante eBooks aanbieden met diverse onderwerpen zals, hoe geld verdienen met internet etc.
  Een stap voor stap handleiding hoe je je blog moet configureren kan ik niet vinden dus….

  Mvg,

  Ruud Tax
  Antwerpen

 3. Het moet volgens mij niet heel moeilijk zijn maar hoe kan ik mijn aangemaakte blog van wordpress nu tevoorschijn laten komen als ik mijn websitenaam intyp? Mijn domeinnaam http://www.petrajungblut.nl wil ik laten linken naar mijn blog (of zoiets…) zodat ik geen website hoef te maken maar mijn blog hiervoor gebruik

 4. @Petra: Het makkelijkste is om contact op te nemen met One.com, waar je domein nu geregistreed is, en te vragen of ze de domeinnaam willen doorverwijzen (redirecten) naar je wordpress.com blog.

  Natuurlijk dan wel goed je de URL van je Blog doorgeven.

  Een andere mogelijkheid die je hebt is om je eigen wordpress installatie te doen op je domein en dan de blog artikelen die je tot nu toe geschreven hebt te importeren.
  Dit laatste kost meer moeite, maar je krijgt er wel een enorme hoeveelheid meer mogelijkheden mee.

 5. @henkvangils: Het is op wordpress.com niet mogelijk om op een dergelijke manier te werken.

  Alle bestanden komen in de map files waar je ze via de media optie upload.

  Voor jouw idee zou je beter kunnen kijken naar Google Documents of Windows Live Skydrive.

 6. Beste Herbert-Jan,
  Als ik een blog schrijf, en ik wil daarna er iets in veranderen, dan gebeurt het vaak dat de tekst naar boven ‘schiet.’ Dat is vooral het geval als ik later wijzigingen aanbreng, maar ook vaak de eerste keer dat ik iets (her)schrijf. Wat kan ik hier aan doen? Vriendelijke groet, Marij

 7. @marijsloothaak: Ik kan niet zeggen dat mij dat ooit overkomen is. Probeer eerst eens of dat ook in een andere browser het geval is, misschien met Google Chrome of Firefox.

  Een andere optie die je hebt is om tijdelijk over te schakelen naar HTML en daar je tekst te wijzigen. De tab om over te schakelen van WYSISWIG naar HTML zie je rechtsboven in je schrijf venster.

 8. Hoi,

  Ik wil gaan proberen mijn werk mooi te presenteren via wordpress. ik weet alleen niet welke van de 2 het handigst is, een blog of een management.

  ik wil o’s een tagcloud met doorklik naar het item, mijn eigen font en kleuren kunnen gebruiken, foto’s tonen in een kader dat steeds even groot is en een doorlopende videopresentatie van diverse dingen kunnenlaten zien. wat is dan de handigste optie en is daar een stap voor stap handleiding voor? ik loop bv nu al vast als ik het programma download en vervolgens niet weet waar ik hem moet uitpakken.

  ik kom dus redelijk uit een ei en moet echt stap voor stap wegwijs gemaakt worden.

 9. @mariette: In jouw geval zou ik gaan voor een eigen domein en hosting omdat je dan alle vrijheid hebt om die dingen die je wilt te realiseren.

  Ik heb een stap voor stap handleiding voor je staan op http://wpsitebouw.nl mocht iets nog niet duidelijk zijn, dan kun je altijd contact met me opnemen via de contact pagina van die site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s