Het verschil tussen Berichten en Pagina’s

Met WordPress heb je twee basis mogelijkheden om informatie op je blog te zetten:

  • berichten
  • pagina’s

Blog Posts – Berichten

Berichten schrijf je zoals een krant gepubliceerd wordt, je schrijft nu iets over wat nu voor jou actueel is en publiceerd dat.
Deze publicatie staan altijd in chronologische volgorde, het nieuwste bericht staat altijd bovenaan je blog pagina.

Je hebt dus verder geen invloed op de volgorde van de artikelen op je blog.

WordPress Pagina’s

Pagina’s zijn ook artikelen, maar ze staan niet in de chronologishe volgorde, het zijn meer statische artikelen die naast die tijdlijn staan.

Voordeel van pagina’s is dat je ze wel op volgorde kunt zetten en je zelfs sub-pagina’s kunt maken zodat je toch het idee van een statische website kunt krijgen.
Bij een zelf gehoste site kun je WordPress dus ook goed gebruiken als een Content Management Systeem met alle gemakken van WordPress.

Nadeel van pagina’s is dat ze niet in je RSS Feed opgenomen worden.

RSS Feeds en Berichten

Een RSS Feed geeft je de mogelijkheid om je informatie nog beter te verspreiden over het Internet en je blog lezers kunnen bij blijven zonder dat ze steeds op je blog moeten kijken of er al iets nieuws geschreven is.

Vandaar dat in een RSS Feed alleen berichten meegenomen worden. Dat is ook een van de redenen waarom WordPress blogs het uitstekend doen in de zoekmachine’s zoals Google.
Als er iets nieuws geschreven is, dan weet Google dat heel snel door de ping service van WordPress en de RSS Feed die gepubliceerd is.

De standaard Blog RSS Feed ikoon

6 thoughts on “Het verschil tussen Berichten en Pagina’s

  1. Ik denk dat een belangrijk verschil tussen berichten en pagina’s is de zgn loop. Berichten komen meestal met meer op één webpagina. Ze hebben allemaal kenmerken waarop je ze kunt koppelen: een serie berichten in dezelfde categorie, of met dezelfde tag, van dezelfde datum of van dezelfde auteur. Daarbij worden net zoveel berichten getoond als voldoen aan de vraag. Dus bevat een categorie 10 berichten, dan krijg je 10 berichten te zien, eventueel verdeeld over meerdere webpagina’s.
    Een statische pagina echter staat altijd alleen op een webpagina. Hij staat op zichzelf. Je kunt de pagina’s wel in een gewenste volgorde zetten, maar in het menu, niet zoals berichten onder elkaar in het tekstdeel.

  2. Pingback: Gratis Reis Blog maken? Lees hier hoe en waar je dat zelf kunt doen...

  3. Is het ook mogelijk om een bepaald berichtenarchief onder een pagina te plaatsen.. dus stel ik heb een pagina ontbijt recepten en lunch recepten en dan maak ik een bericht aan onder de categorie ontbijt recepten dat dat ook automatisch op die pagina komt? er zijn namelijk enkele sites die dat wel hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s