Handleiding voor WordPress.com

WordPress.com Gebruikers Handleiding

Deze Blog / Website is opgezet om jou als Blogger op WordPress.com te laten zien wat er allemaal mogelijk is en hoe je dat kunt doen.

Er is een verschil tussen een WordPress.com Blog en een eigen WordPress installatie op je eigen domein!
Deze Blog gaat over de eerste optie, de gratis blogdienst WordPress.com

Zoek je informatie over een eigen gehoste blog of site met WordPress, kijk dan eens op wpsitebouw.nl

Er zijn veel handleidingen voor WordPress te vinden, maar bijna allemaal gaan ze over een zelf gehoste en geinstalleerde WordPress blog.
Voor veel mensen is dat de volgende stap die je zult zetten als je bloggen echt leuk gaat vinden!

Deze blog is een Fan blog van het WordPress Blog en Content Management Systeem en heeft geen directe relatie met WordPress.com anders dan dat de Blog daar gehost is.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust, je vindt mijn gegevens op de “Over WordPress handleiding” pagina.

14 thoughts on “Handleiding voor WordPress.com

  • Hallo Marij, Je kunt zien hoeveel abonees je hebt bij WordPress via Dashboard -> Site statitieken -> Helemaal onderaan links zie je een aantal tabbladen.
   Een van die tabbladen is Abonnementen. Op dat tablad vind je de aantallen abonees voor je site en bericht reacties, bij de eerste kun je dan doorklikken om de namen en mail adressen te zien.

   WordPress E-Mail Abonnementen

  • Dag Marij,
   Net boven de reacties zie ik ook site staan, daar zitten de mail abonnementen. Als mensen via WordPress.com aangemeld zijn dan zie je daar hun blog adres (URL) staan. Zijn ze echt via email geaboneerd dan staan daar de mail adressen.
   Site Abonemmenten

  • Dag Marij,
   Ik zie net dat je de mail abonemmenten via Feedburner laat lopen en dan kun je de informatie die je zoekt via Feedburner (Google account) vinden.
   Kijk onder Feed Stats -> Subscribers -> Feedburner Email Subscriptions -> Manage Your EMail Subsciber List.

 1. Sorry, maar dit gaat me te snel. Waar vind ik dat, feedstat? Waar onder Google? Ik wil overigens graag dat mijn abonnees een abonnement nemen dat om 8 uur ’s avonds de blogs verstuurd en niet direct. Dat geeft mij de kans nog iets te veranderen. Is dat feedstat? Of is dat die andere? Maar nu eerst feedstat proberen te vinden…

 2. Dag Marij, geen probleem, ik vergeet soms dat ik bepaalde zaken automatisch doe die voor anderen geen dagelijkse bezigheden zijn.

  Ga naar Google en meld je aan met je Gmail account (rechts boven in het scherm) Je krijgt dan bovenaan rechts nieuwe opties waarvan er een heet instellingen. Kies daar voor Accountinstellingen voor Google.
  In het overzicht scherm dat je dan krijgt ga je naar Feedburner.
  Kies in het My Feeds overzicht voor je blog, je krijgt dan je Feed Stats Dashboard en kun je doorklikken zoals boven beschreven.

  In hetzelfde Feedburner scherm van je blog kun je naar het tabblad Publicize gaan en Email subscriptions klikken, helemaal onderaan de opties die je dan ziet staat Delivery Options. Daar kun je instellen dat de mails bezorgt worden tussen 7 en 9 s-Avonds (PM)

 3. Hoi ! Ik had een vraagje, aangezien ik binnekort met een webshop ga starten, zou ik graag mijn domeinnaam veranderen van mijn blog op wordpress. Hoe doe ik dit? Ik heb al wat informatie opgezocht maar toch vind ik geen uitleg die me stap voor stap en eenvoudig hier bij helpt. Ik heb een premium account bij wordpress en mijn eigen domeinnaam whataboutjulie.com, maar deze wil ik veranderen in jeromeshop.com Alvast bedankt ! Groetjes, Julie

  • @Julie, ik zou eerder je shop opzetten p een eigen gehoste versie. Ook met een premium account loop je nog tegen de beperking op van wordpress.com zoals het niet kunnen installeren van eigen plugins die je wilt gebruiken. Als je de jeromeshop.com opgezet hebt en de berichten geimporteerd dan kun je een redirect aanvragen bij wordpress.com zodat je oude bezoekers automatisch door verwezen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s