Hoe je de RSS Feed Widget kunt aanpassen

In mijn vorige bericht schreef ik hoe je de RSS Feed van je WordPress.com blog via Google kunt laten lopen.

Zoals je nu kunt zien in het zijmenu is opmaak nogal gewijzigd ten opzichte van de tekst widget waar de code van Google’s Feedburner in gekopieerd werd.

Om dit te kunnen doen, heb je wel wat kennis van HTML nodig maar niet echt veel.

Stap 1. Kopier de code van Google Feedburner en plak die code in een tekst editor bestand zoals Notepad of in mijn geval PSPad.

De code kun je vinden onderaan de pagina bij Chicklet chooser in de Tab “Publicize”

Gebruik geen MS Word of andere WYSIWIG tekst editor! deze voegen hun eigen opmaak code toe en die kun je nu niet gebruiken.

<a href=”http://feeds2.feedburner.com/DeNederlandseWordpressHandleiding&#8221; title=”Subscribe to my feed” rel=”alternate” type=”application/rss+xml”><img src=”http://www.feedburner.com/fb/images/pub/feed-icon32x32.png&#8221; alt=”” style=”border:0″/></a><a href=”http://feeds2.feedburner.com/DeNederlandseWordpressHandleiding&#8221; title=”Subscribe to my feed” rel=”alternate” type=”application/rss+xml”>Subscribe in a reader</a>

Op het geheel wat te verbeteren heb ik eerst een nieuwe afbeelding via de media optie in de afbeeldingen biblotheek gezet.
Dé WordPress Handleiding RSS Feed
Daarvan kopier je de URL van die afbeelding en plaats die waar nu de URL staat http://www.feedburner.com/fb/images/pub/feed-icon32x32.png en zet ik ook nog wat tekst in de alt=”” zoals alt=”Schrijf je in voor deze RSS feed van de nederlandse WordPress Handleiding”.

Pas dan ook gelijk de tekst aan van de title=”Subscribe to my feed” naar iets wat bij jouw blog past.
Ook de tekst “Subcribe in a reader” kun je zo vervangen.

Stap 2. Haal de code op van de E-Mail subscriptions.

Kies hier voor de tweede optie want je kunt op WordPress.com geen formulieren gebruiken! Je zult het dus met een link moeten doen.

Maar je kun natuurlijk wel een leuke afbeelding of ikoon erbij zetten.

 Blog Updates en Nieuws via Email

<a href=”http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=DeNederlandseWordpressHandleiding&amp;loc=en_US”>Subscribe to Dé Nederlandse WordPress Handleiding by Email</a>

Ook hier de tekst weer aanpassen naar nederlands en passend bij je blog.

Hieronder de uiteindelijke code die in de tekst widget geplaatst is met de wijzigingen in vet gedrukt.

<a href=”http://feeds2.feedburner.com/DeNederlandseWordpressHandleiding&#8221; title=“Schrijf je in voor deze WordPress Handleiding RSS feed” rel=”alternate”><img src=”http://lessen.files.wordpress.com/2009/05/blog-rss-feed.png?w=75&amp;h=75” alt=”De WordPress Handleiding” border=”0″></a><br /><a href=”http://feeds2.feedburner.com/DeNederlandseWordpressHandleiding&#8221; title=”Schrijf je in voor deze WordPress Handleiding RSS feed” rel=”alternate”>Updates via RSS</a><br /><a href=”http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=DeNederlandseWordpressHandleiding&amp;loc=nl_NL”&gt; <img width=”64″ height=”64″ src=”https://handleiding.files.wordpress.com/2009/05/updates-via-mail.png&#8221; alt=”Updates via E-Mail ontvangen” title=”Nieuws via E-mail” border=”0″><br /> Ontvang updates via Email</a>

P.s. Uploaden van de afbeeldingen en de bijbehorende URLs krijgen doe je door de optie link aan te vinken van de afbeelding.

Tip: Als je die afbeelding invoegt in een bericht en vervolgens overschakeld naar de HTML weergave kun je de code voor de afbeelding direct kopieren.

URL van de afbeelding

2 thoughts on “Hoe je de RSS Feed Widget kunt aanpassen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s