Hoe ga je van WordPress.com naar WordPress.org op je Eigen Domein?

Enige tijd geleden schreef ik een artikel over Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org daarbij vroeg ik ook over er intresse was voor een artikel over hoe je dat nuvan WordPress.com naar een eigen domain en WordPress.org kunt gaan.

Belangrijk voor een dergelijke overgang is voor de meeste mensen wel dat ze hun berichten / artikelen etc mee kunnen nemen.

Het begint natuurlijk met een goede voorbereiding en die is niet zo moeilijk bij WordPress…

Tegenwoordig geeft WordPress.com je zelfs twee opties, het zelf doen of het laten doen door een technische man/vrouw van WordPress. Voor dat laatste gelden twee voorwaarden, 1. je domein en hosting moeten bij een van hun partners afgesloten zijn en 2. je betaald een behoorlijk bedrag voor die verhuizing.

Je begint met het exporteren van al je gegevens via de optie in je Dashboard -> Extra -> Exporteren

Na die keuze krijg je de keuze zoals hierboven genoemd.

Klik om te vergroten

Ik kies hier voor de eerste optie omdat ik mijn domein en website hosting via http://www.domeinruimte.nl geregeld heb.

Kies bij de export voor alle mogelijke opties die je mee wilt nemen.

Klik voor Stap 3 vergroting

Download dan het export bestand naar de harde schijf van je computer, dit bestand bevat je hele blog en die ga je straks importeren in je nieuwe website.

De basis export van je wordpress.com blog is nu klaar.

Importeren van je Blog in je nieuwe WordPress.org website.

Ik ga er hier even vanuit dat je nu je eigen wordpress.org installatie gaat doen of al gedaan hebt. Mocht je daar een handleiding bij nodig hebben, gan dan naar http://wpsitebouw.nl.

Nadat je nieuwe wordpress.org website is opgezet gaan we de import doen van je oude berichten, afbeeldingen en comments, kortom alles wat je geexporteerd hebt.

Ook hier ga je in je dashboard naar extra, maar nu kies je voor Import

Nu krijg je een overzicht vanuit welke blog platformen je allemaal kunt importeren, je kiest dan natuurlijk voor de laatste, WordPress

Klik om te vergroten

De WordPress.org installatie heeft voor die import wel een extra plugin nodig, die wordt opgeroepen als je de WordPress optie aanklikt, kies ervoor om die plugins te installeren.

Klik om te vergroten, installeer de Import Plugin

Na de installatie en activatie van de plugin ga je naar de volgende stap, het selecteren van het export bestand zodat die geimporteerd kan worden.

Let op! Als je hostingprovider een andere maximale grootte (hier 40MB) voor de upload geeft controleer dan eerst hoe groot je export bestand is, anders krijg je een foutmelding.

Na het selecteren en uploaden van het bestand krijg je nog extra opties.

Belangrijk! Selecteer ook de optie om de Attachments te downloaden zodat ook alle afbeeldingen en mogelijke documenten gekopieerd worden van WordPress.com naar je eigen website.

In die scherm geef ik ook aan dat alle berichten toegekend moeten worden aan de gebruiker die ik vooraf had aangemaakt.

Start nu de import en wacht tot de melding komt dat alles goed gegaan is.

De foutmelding dat de berichten van marijsloothaak niet meegekomen zijn is correct omdat zij wel een gebruiker is van WordPress.com maar geen artikelen geschreven heeft op mijn blog.

Alle berichten zijn nu op je nieuwe site te zien.

Afronden van je verhuizing

Nadat je site verhuis is moet je nog wat extra plugins installeren die je dezelfde functies geven als je had op WordPress.com, begin daarbij met de plugin JetPack die een koppeling maakt met sommige functie van WordPress.com

Installeer en configureer ook de plugin sexybookmarks http://wordpress.org/extend/plugins/sexybookmarks deze geeft dezelfde share functies als op WordPress.com.

Je bezoekers vertellen dat je verhuist bent!

Maak nu op je oude site een laatste bericht zodat je bezoekers weten dat je verhuist bent en maak dat bericht Sticky , het is slim om ook in je zijmenu een bericht te plaatsen dat je verder blogt op je nieuwe site en hier geen updates meer zullen komen.

Wil je nog een stap verder gaan, dan kun je de betaalde optie nemen van WordPress.com waarbij ze iedere bezoeker van je oude blog automatisch doorsturen naar je nieuwe website. De kosten daarvoor vallen wel mee en in principe heb je dat maar een jaar lang nodig, daarna zal Google en je bezoekers wel gewend zijn aan je nieuwe domeinnaam en eigen wordpress hosting site.

Veel succes met je verhuizing!

P.s. de inhoud van de site voor dit bericht is geimporteerd naar de site http://wpblogbouwer.nl daar zal het nog staan tot eind augustus 2011, waarna de site overgaat naar zijn werkelijke doel!

Tip: Ben je niet zo technisch en wil je snel aan de gang? Kies dan voor Een WordPress installatie met Installatron

24 thoughts on “Hoe ga je van WordPress.com naar WordPress.org op je Eigen Domein?

 1. Pingback: over naar eigen domein – caroliengeurtsen punt nl « Zielsgenot en Pijn

 2. Hallo,

  Bij mij gaat het mis met het importeren. Ik heb alle stappen doorlopen wat betreft importeren. Alles liep perfect tot én met de stap van de extra opties (Assign Authors en Import Attachments).
  Maar daarna kwam er een wit scherm in WordPress. Alsof het importeren werd afgebroken… Dus nogmaals geprobeerd (zelfs de Importer Plugin gedeactiveerd en weer ge-heractiveerd en ook uitgelogd en weer opnieuw ingelogd).
  Maar die tweede (en derde ook) keer komt er een hele rits file-namen te staan met de tekst ‘already exists’.
  En daar blijft het bij: geen import, zo te zien als ik de site bekijk….

  Enige idee hoe ik die import dus wel goed krijg? Help!

  Bij voorbaat dank..!

   • Intussen ben ik over naar een betaalde WP-site. Het overzetten was een eitje. Ga nu berichten verspreiden mbv Mailchimp. Ik heb de gegevens van mijn oude site-volgers ook kunnen importeren in Mailchimp, al was het even zoeken. Nog een beetje knutselen aan de nieuwe site in mijn zomerstop en dan moet alles werken als een zonnetje!
    Bedankt voor je info!

  • @Hope: Ja, je oude wordpress.com blijft bestaan. Je kunt wel tegen betaling alles door laten sturen naar je nieuwe site.

   Bij de Winkel optie in je WordPress.com Dashboard staat de optie Omleiden van de site dat kost je 13 Dollar per jaar zolang je die optie gebruikt.

 3. HELP:

  Import WordPress
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Failed to import author . Their posts will be attributed to the current user.
  Assign Authors

  To make it easier for you to edit and save the imported content, you may want to reassign the author of the imported item to an existing user of this site. For example, you may want to import all the entries as admins entries.

  If a new user is created by WordPress, a new password will be randomly generated and the new user’s role will be set as subscriber. Manually changing the new user’s details will be necessary.

  Import author: bloggingmika (bloggingmika)
  or create new user with login name:
  or assign posts to an existing user:
  Import Attachments

  Download and import file attachments

 4. Op wordpress.com heb ik een domeinnaam (www.diaryofme.nl), hiervoor heb ik extra betaald. Nu kan ik deze domeinnaam niet meer kiezen bij een andere website hosting. Weet jij hoe ik deze naam bij wordpress eventueel weer kan wijzigen in diaryofme.wordpress.com?

 5. Hoii, ik heb eindelijk de eerste stap durven zetten voor de overstap naar wordpress.org. Ik heb een domeinnaam gekocht (op dezelfde website als jij), en heb een bevestiginsmailtje gekregen dat mijn bestelling ontvangen is, maar hoe kan ik er nu iets mee doen?

 6. Ik heb een blog bij wordpress.com waar ik op dit moment wel voor betaal (zodat ik een eigen domein heb en niet site.wordpress.com. Nu wil ik overschakelen naar .org maar wel dezelfde domeinnaam meenemen… hoe doe ik dat?

 7. Hoi!
  Ik heb alle stappen doorlopen, maar als ik mijn nieuwe wordpress.org site open is hij niet hetzelfde als mijn oude. In de media staan we mijn foto´s, maar mijn berichten kan ik nergens vinden.

  Is het mogelijk om mijn oude site van wordpress.com (healthyfitjo.com) helemaal over te zetten naar deze healthyfitjo.nl. Dus dat de gehele inhoud, met berichten, pagina’s, media etc. op mijn nieuwe site komt te staan? Of is dit niet mogelijk? En moet ik helemaal overnieuw beginnen?

  Groetjes, Jolien

  • @Jolien kijk onder Extra -> Exporteren -> Stat export en zorg dat je alles kiest, daarmee zou je alle berichten ook moeten krijgen. Je kunt ook kiezen voor alleen je berichten.
   Let bij de import wel op dat je de oude berichten toewijst aan je nieuwe gebruiker en dat ze niet als concept geimporteerd worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s