Jouw WordPress.com Blog

Ik heb diverse blogs hier op WordPress.com en op deze weblog probeer ik om je wat meer inzicht te geven in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het Bloggen op WordPress.com.

Deze blog is vooral bedoeld om ook jouw te inspireren om zelf te gaan bloggen.
Bloggen is niet moeilijk en je kunt er een hoop plezier aan beleven en ook nog eens andere mensen online leren kennen die dezelfde intresse met je delen.

Benieuwd naar hoe je je eigen ideeen kunt vertellen?

Meld je dan aan via http://nl.wordpress.com en gebruik deze handleiding om zelf te gaan bloggen

Blijf deze blog volgen voor meer tips en lees ook eens door de oudere artikelen.

P.s. Wil je toch liever op een eigen domein met je eigen WordPress installatie beginnen, dan vindt je ddarover nog meet informatie op mijn eigen site onder WordPress Handleiding

Blog Lessen voor WordPress.com

7 thoughts on “Jouw WordPress.com Blog

 1. 1. Als ik een link naar mijn blog maak en deze open, dan kom ik in de Admin-modus, indien ik op dat moment ook zelf ben ingelogd, en dat is naar derden toe natuurlijk niet de bedoeling.
  Hoe kan ik dit voorkomen?

  2. Als ik in mijn blog een interne link wil maken van het ene bericht naar het andere, dan doe ik dat nu door een copy/past van het webadres en verwijder daarbij /admin.
  Is er een betere manier om zonder /admin links te maken?

  • @Mattie van Rooijen: Excuses voor de late reactie, kreeg je reactie nu pas te zien :-(.
   1. Een link naar een artikel zal voor je bezoekers naar het artikel gaan, omdat jij nu als admin ingelogd bent zal het automatisch een edit scherm geven. Voor je bezoekers zou het dus normaal moeten werken.
   2. Als je een iterne link wilt maken, selecteer dan eerst de tekst waarmee je wilt linken en klik dan op het link ikoon. Nu opent het scherm waar je normaal je link in zou kopieren. In dat scherm staat echter ook de optie Of link naar bestaand bericht of pagina. Klik die aan en je krijgt alle berichten en pagina’s van je site te zien die je dan direct kunt linken. Heb je een grote site, dan kun je zelfs zoeken in dat scherm.
   Zeker de moeite waard om eens te proberen!

 2. Door de restricties van mijn werk – lukte het niet om een reactie te plaatsen onder juiste bericht. Excuus hiervoor, maar ik zou in mijn pauze ook eigenlijk een rondje moeten lopen buiten in plaats van achter mijn pc blijven zitten ;-) Echter, zit ik nu een paar dagen met het volgende. Ook ik ben erachter dat ik iets meer wil met mijn blog en deze dus wil verhuizen naar wordpress.org. Echter, heb ik een paar dagen geleden de domeinnaam via wordpress.COM gekocht…. Als ik een account neem bij een webhosting bedrijf, kan ik dan deze domeinnaam, gekocht via wordpress.com, hier gebruiken en dus ook gebruiken voor wordpress.org ? heb heel het internet al afgezocht, maar kom niet op een erg duidelijk antwoord dat niet TE ingewikkeld is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s